Kom je ook naar onze Higher Purpose Happening?

Higher Purpose betekent Hogere Doel.
Deze happening staat in het teken vanuit jouw basis / jouw kern én jouw zielsmissie leven.
Wie ben jij? Wat doe jij ? Waar sta en ga je voor? Wat is jouw hogere doel / jouw levensmissie / jouw zielsmissie?

Het is een happening van deze tijd en voor elke leeftijd.
Een happening waar we met elkaar verbinden, reflecteren, spiegelen, delen, spelen en helen….een happening waarin we elkaar zien, horen, ervaren en bekrachtigen.

Met elkaar gaan we het grote collectief openen om nog meer vanuit onze hartfrequentie te leven en ook ons hartbewustzijn te vergroten. Leven vanuit onze hartfrequentie gaat voorbij belemmerende overtuigingen, gedachtes, gevoelens en patronen…..het gaat over vertrouwen, geborgenheid, gelijkwaardigheid, (zelf-)liefde, zichtbaarheid..…leven in verbinding met jezelf en alle anderen.
Dit doen wij op een speelse, humoristische en natuurlijke manier door veel plezier met elkaar te maken, maar ook de diepte in te gaan.
Juist deze combinatie is een reflectie vanuit het leven zelf.

Kom (meer) in verbinding met jezelf, het leven vanuit jouw kern en jouw .
Kom (meer) in verbinding met jouw essentie, met jouw persoonlijke en goddelijke oerkracht.
Leef (meer) vanuit jouw eigen unieke, identieke en authentieke bron/kern.
Leef jouw volste potentie….jouw hogere doel, jouw levensmissie…..jouw zielsmissie.

De Higher Purpose Happening is mooi, waardevol, magisch…..

Kom je mee genieten van meditaties, Higher Purpose-meditaties, (creatieve) workshops, cacaco-ceremonies, mantra’s zingen, Trance Static Dance Happening met live-muziek, Ecstatic Dance, klank- en healingconcerten, blote voeten wandeling, (acro)yoga (kids en volwassen), kampvuur-samenkomsten etc. etc.

Deze happening is van vrijdag 6 mei tot zondag 8 mei 17.30 /18.00 uur.
Vanaf vrijdagochtend 9.00 uur ben je welkom om je (h)eerlijk te installeren, te landen en de energie met elkaar op te bouwen. De openingsceremonie is om 14.00 uur.
Vanaf vrijdagavond wordt er ook aandacht besteed aan onze buikjes die gevuld mogen worden met (h)eerlijk gezond voedsel…..voedsel wat goed is voor lichaam, ziel, en geest en ook voor het milieu.

Je kan deze happening overnachten in jouw eigen tent, camper, caravan etc.
De locatie is Kamp Buitendoor (www.kampbuitendoor.nl). Dit is een mooie, fijne en natuurlijke locatie middenin de bosrijke omgeving van Gortel (in de buurt van Vierhouten). Deze locatie biedt alle ruimte om te reflecteren, te verdiepen, nieuwe inzichten, inspiratie en energie op te doen, te dansen en te musiceren.

Huisdieren zijn niet toegestaan.

Wat neem je zelf mee?
Jouw eigen slaapvertrek, beddengoed, handdoeken, theedoek en keukenhanddoek, yoga-mat, meditatiekussen of -stoel, extra deken voor jezelf.
Neem ook jouw muziekinstrument mee want we gaan veel muziek maken met elkaar.

Jouw bijdrage / investering in jezelf is:
- van 0 tot 5 jaar gratis
- van 5 t/m 11 jaar € 33,50 per persoon
- van 12 t/m 16 jaar € 75,50 per persoon
- 16+ € 222,50 per persoon
(er kan in termijnen betaald worden).

Wil jij mee genieten en er samen een mooie, waardevolle en magische happening van maken?
Vul ons contactformulier in, stuur ons een e-mail naar rubenmirjam@naturalsourceretreat.com of whatsapp/bel Mirjam op 06-29374047.

Voel je welkom en kom zoals je bent.
We ontmoeten en zien je graag.

One love.

Ruben & Mirjam
Jaap Wagenaar
Thomas Kwakernaat
Inti Wasi
Ditte de Muynck
Mirjam Martens
Leon Beckx
Pascal van de Pol
Jeanet Luth

H E T  P R O G R A M M A

B E S C H R I J V I N G  W O R K S H O P S

Graag delen wij de inhoud van de workshops met jou. Zo ontvang je beeld en inzicht in wat de workshop inhoudt, welke toegevoegde waard het jou kan geven. etc.

OPENINGSCEREMONIE

Vrijdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur     Ruben & Mirjam

We starten met een voorstelronde van het Natural Source Retreat-team gevolgd door de “Wet van Aantrekking en Intenties”. Ruben & Mirjam vertellen hierover. Iedereen die aanwezig is, ontvangt een stuk hout waar hij/zij, gedurende de hele happening, zijn/haar intenties op kan schrijven of deze kan
inkerven met een zakmes. 
Hierna is er een korte deelcirkel.
Na de deelcirkel starten met de -meditatie, gevolgd door de Higher Purpose-meditatie.
Samen gaan wij nog meer vanuit onze -frequentie leven en ons -bewustzijn vergroten. Leven vanuit onze -frequentie, is leven in onvoorwaardelijke liefde naar jezelf én de ander(en) toe, gelijkwaardigheid in relaties van welke aard en met wie dan ook. 
Deze -meditatie zorgt ervoor dat je snel in een diepe ontspanning raakt en in verbinding komt met jouw -senergie en zo jouw
-frequentie verhoogt.
Ook bevrijd je jezelf van alles wat geen toegevoegde waarde meer heeft.
Bij de Higher Purpose-meditatie gaan we dieper in op het leven van jouw levensdoel, jouw zielsmissie. Wie ben jij, wat is jouw zielsmissie en wat heb jij nodig om jouw zielsmissie te leven.
Mirjam begeleidt deze meditaties met haar warme en rustige stem. Ruben ondersteunt haar met de magische klanken van zijn N’goni die hij vanuit zijn intuïtief (be)speelt. Deze meditaties hebben een diephelende werking.
Na de meditaties delen en reflecteren wij samen, met een open , in wederzijds vertrouwen én in gelijkwaardigheid.....door elkaar te zien, te horen en te voelen in wie iemand is, zonder oordeel of overtuiging.
We sluiten af met een afsluitcirkel.

 

TRANCE STATIC DANCE (LIVE-MUZIEK) MEETS ECSTATIC DANCE (DRAAIMUZIEK)

Vrijdag van 20.00 – 22.00 uur     Ruben & Mirjam, Jaap, Thomas, Pascal, Léon & Mirjam

Elke beweging die jij maakt, is al(s) een dans….jouw eigen, unieke dans…..een dans van het leven….van jouw leven.

Jaap ondersteunt de muzikanten met zijn open en warme uitstraling qua geluidstechniek.
We starten met een openingsceremonie begeleid door Mirjam (van Léon). 
Hierna dansen we de individuele dans op live-muziek met blinddoek voor en/of 
sluier om. Dit om niet afgeleid te zijn en dieper met jezelf in contact te kunnen dansen…..aanwezig te zijn in jezelf….dichtbij jezelf.
Op een signaal vanuit de muziek waarbij Mirjam (van Ruben) haar zelfgeschreven en -gecomponeerde lied “Zie je mij” zingt onder muzikale ondersteuning
van Ruben en Thomas, gaat de individuele dans over in een gezamenlijke dans zonder blinddoek en/of sluier.
Léon neemt hierna het muzikale gedeelte over met zijn dj-set. Vanaf nu ontmoet je de ander(en) in jouw dans….op jouw gevoel mag je jouw dans delen en samen met elkaar het leven vieren. 

Verstil…..versnel…..voel de energie…..wees aanwezig in jezelf….integreer alles in jouw lichaam, ziel, en geest…..dans jouw dans.

Laat je meevoeren op de magische -gedragen klanken van de muziek- en stemklanken van Ruben, Mirjam, Thomas en Pascal. Open jezelf en laat je (aan)raken tijdens het lied “Zie je mij” waarna je je weer laat meevoeren op de zorgvuldig en liefdevolle klanken van de samengestelde muziek van Léon…..allemaal -smuzikanten die intuïtief haarfijn aanvoelen wanneer de muziek mag verstillen of juist meer aanwezig mag zijn….invoelend op de
groepsenergie.
 

Mirjam (van Léon) sluit deze avond af.
 

BLOTE VOETEN WANDELING

Zaterdag- en zondagochtend van 7.00 – 8.00 uur     Ruben

Dit is een wandeling om weer helemaal in contact te komen met jezelf en met de natuur….om 1 te zijn met de natuur.

We starten met lichaamsgerichte oefeningen. Dit om ons natuurlijke bewustzijn te verbinden met onze voeten en ons lichaam, ziel, en geest.
Vanuit de verbinding met jezelf en jouw omgeving maken wij heel bewust een wandeling in stilte, iedereen op zijn eigen tempo. Verbind jezelf met
de natuur om je heen.
Wees je bewust van elke stap die je zet…..van jouw omgeving…..van alles om je heen. Ontvang opmerkelijke signalen van de natuur die jou misschien inzicht(en) kunnen geven. De geluiden die je hoort, de geur van de natuur, een dier die je ziet, het gekraak van hout onder jouw voeten. Wat heeft dit te zeggen over de staat waarin je je nu verkeert? 

Bij het weer compleet zijn, vormen wij een cirkel en voelen wij, in stilte na, hoe het voelt om weer met de ander(en) te zijn. We laten alles bewust zakken en integreren wat wat we als individu hebben ervaren. 

Dit is een hele goede start van jouw dag om je bewust te zijn van elke stap die jij in jouw leven zet.

❤  

YOGA

Zaterdag- en zondagochtend van 7.00 – 8.00 uur     Jeanet 

Do-In Yoga is een meridiaan-gebaseerde vorm van yoga waarbij Yin (verstilling) en Yang (activering) elkaar afwisselen. Centraal staat het weer thuiskomen
in jouw lijf én het herstellen en ondersteunen van het zelfhelend en regulerend vermogen. Dat doen we onder andere door aandacht te besteden aan de hoofd--hara-verbinding. De hara is jouw onderbuik, het onderbuikgevoel.
De meridiaanoefeningen vind je ook terug in de Hatha- en Power yoga, Zen-meditatie, Tai Chi, Aikido en andere oosterse krijgskunsten.
De filosofie vindt zijn oorsprong in het taoïsme, boeddhisme en de vijf elementenleer.

 

ZICHTBAARHEID – ONTSLUIEREN EN ONTMASKEREN MET STEMBEVRIJDING

Zaterdag van 10.00- 12.30 uur     Ruben & Mirjam, Ditte 

Sta jij dicht bij jezelf? Laat jij zien wie je bent, waar je voor gaat en staat? Geef jij aan wat jij nodig hebt? Spreek je uit wat je voelt, denkt en weet?
Wat laat jij zien en wat hou jij misschien nog verborgen en onzichtbaar diep in jezelf? 
Draag jij (nog) een masker of sluier in sommige situaties en/of bij sommige mensen? 

Door jouw masker/sluier af te doen én jouw stem te laten horen, laat je jezelf zien en horen als jouw eigen, unieke, identieke en authentieke ik…..in al jouw puurheid en eigen(wijs)heid.
Je bevrijdt jezelf van alles wat geen toegevoegde waarde meer heeft én je komt (nog meer) in jouw kracht te staan. Zo creëer en manifesteer je jouw meest mooiste leven ooit…..zo leef je jouw zielsmissie en jouw levensdoel.

We starten met een korte deelcirkel en het uitzoeken van sluier(s) en masker (blinddoek).

Mirjam begeleidt de -meditatie en Zichtbaarheids-meditatie met haar warme en rustgevende stem. Ruben ondersteunt haar met zijn muzikale kwaliteiten die hij vanuit zijn liefdevolle intuïtief speelt op zijn N’goni.
Deze meditaties zorgen ervoor dat je in een diepe ontspanning/trance komt…..in verbinding met jouw en jouw ❤-senergie waarbij jouw -frequentie
wordt verhoogd.
Aangekomen in de diepere laag van jouw kern/jouw onderbewuste, zie je jezelf in wie je daadwerkelijk bent. Alles wat daar is weggestopt en onzichtbaar gemaakt is, mag je (door)voelen, aangaan en weer zichtbaar maken.
Na deze meditatie komen we weer aan in het Hier & Nu…..mogen wij onze maskers en sluier(s) afdoen én onszelf bewonderen met een spiegelmoment.

Vanuit het contact met ons  en onze kern gaan we zingen, chanten, klinken.
Op een speelse manier gaan wij de tonen bevrijden die vast zitten, die tevoorschijn willen komen en gehoord willen worden. Spelen met onze eigen woorden en klanken die ontstaan. We laten oertonen tot aan hemels gezang klinken. De stem ervaren als voertuig van de helende klank. Vanuit contact met het  kunnen we oertonen tot aan hemels gezang laten klinken.

We sluiten af met een korte deelcirkel. 

Deze meditatie én stembevrijding heeft een diephelende werking.

 

CREATIEVE NATUURBELEVING

Zaterdag van 10.00 – 12.30 uur

Dit is een speelse en creatieve activiteit voor de kids.
Maar vooruit…..als volwassene mag je ook meedoen, gewoon omdat je altijd kind(s) blijft en je jouw innerlijk kind mag zien, voelen, koesteren en liefhebben.

We beginnen met een korte stilte en deelcirkel. Je mag delen wat je wil delen…..als je niet wil delen, is dat ook goed.
Hierna gaan we een boswandeling maken van ongeveer een half uur. Alles wat je vindt in de natuur mag je meenemen om iets moois mee te maken, zoals bijvoorbeeld een krachtstok, mandala, natuurwezen, iets leuks om op te hangen in jouw (t)huis.
 

Neem alleen mee wat je vindt in de natuur. Wil je een tak of blaadje van een boom meenemen, vraag je dan af of de boom dat wel leuk vindt.

SACRED SINGING CIRCLE & DRUMCIRKEL

Zaterdag van 14.30 – 16.30 uur     Pascal

Bij de “Sacred Singing Circle” zingen wij -opende songs. Elke klank die jouw stemt maakt, is goed en uniek in haar soort…..of je nu zingt, neuriet of luistert naar de klanken die anderen laten horen.
Tijdens de drumcirkel mag iedereen zijn meest mooiste en magische klanken van zijn/haar muziekinstrument laten horen.
 

Neem jouw stem én jouw muziekinstrument mee (drum, fluit, ratel, mondharp, gitaar etc.)

 

CREATIEVE NATUURBELEVING

Zaterdag 14.30 – 16.30 uur     Mirjam, Maarten, Floor, Stern

Dit is een speelse en creatieve activiteit voor de kids.
Maar vooruit…..als volwassene mag je ook meedoen, gewoon omdat je altijd kind(s) blijft en je jouw innerlijk kind mag zien, voelen, koesteren en liefhebben. 

Je gaat jouw eigen ratel, jouw eigen muziekinstrument maken.
Van welke kleuren, kralen, veertjes, stukjes leer etc. maak je een sprongetje en gaat jouw mooie van stralen? Welk geluid wil jij laten horen?

Laat jij jouw mooie ratel zien en horen bij de drumcirkel tijdens de afsluitceremonie zondag? 

Als je iets mee wil nemen van thuis om te gebruiken, neem dat dan mee zodat je het kan verwerken in jouw ratel, jouw eigen muziekinstrument.

 

SACRED CACAO-CEREMONIE

Zaterdag 18.30 – 19.30 uur     Inti Wasi, Ditte

Cacao wordt al eeuwen gebruikt door de Maya’s en Azteken, die de heilige Cacao als medicijn beschouwen. Cacao vindt haar originele oorsprong dan ook in Maya/Azteken-land, nu beter bekend als Mexico, Guatemala, Honduras en Belize. Rauwe cacao is een van de gezondste groente op Moeder Aarde en wordt door de inheemse volkeren die ermee werken dan ook benoemd als Voedsel der Goden.

Cacao heeft talloze voordelen voor het lichaam waaronder o.a. het verjongen van cellen, het verlaagt stress, werkt ontstekingsremmend, maakt dopamine
aan en zo gaat de lijst eindeloos door. Maar wat Cacao vooral doet, is zorgen voor jouw . Het brengt je op een subtiele en zachte manier naar jouw  en nodigt je uit zelf jouw te openen.

We zullen tijdens deze ceremonie een reis maken, begeleid door verschillende sjamanistische klanken, instrumenten en inheemse liederen.

❤  

ECSTATIC DANCE (DRAAIMUZIEK) MEETS TRANCE STATIC DANCE (LIVE-MUZIEK)

Zaterdag van 19.30 – 22.00 uur     Ruben & Mirjam, Jaap, Thomas, Pascal, Léon & Mirjam 

Elke beweging die jij maakt, is al(s) een dans….jouw eigen, unieke dans…..een dans van het leven….van jouw leven. 

Jaap ondersteunt de muzikanten met zijn open en warme uitstraling qua geluidstechniek.
We starten met een openingsceremonie begeleid door Ruben.
Hierna dansen we de individuele dans op live-muziek met blinddoek voor en eventueel sluier om. Dit om niet afgeleid te zijn en dieper met jezelf in contact
te kunnen dansen…..aanwezig te zijn in jezelf….dichtbij jezelf.
Op een signaal vanuit de muziek waarbij Mirjam (van Ruben) haar zelfgeschreven en -gecomponeerde lied “Zie je mij” zingt onder muzikale ondersteuning
van Ruben en Thomas, gaat de individuele dans over in een gezamenlijke dans zonder blinddoek.
Léon neemt hierna het muzikale gedeelte over met zijn dj-set. Vanaf nu ontmoet je de ander(en) in jouw dans….op jouw gevoel mag je jouw dans delen en samen met elkaar het leven vieren. 

Verstil…..versnel…..voel de energie…..wees aanwezig in jezelf….integreer alles in jouw lichaam, ziel, ❤ en geest…..dans jouw dans.

Laat je meevoeren op de magische -gedragen klanken van de muziek- en stemklanken van Ruben, Mirjam, Thomas en Pascal. Open jezelf en laat je (aan)raken tijdens het lied “Zie je mij” waarna je je weer laat meevoeren op de zorgvuldig en liefdevolle klanken van de samengestelde muziek van Léon…..allemaal -smuzikanten die intuïtief haarfijn aanvoelen wanneer de muziek mag verstillen of juist meer aanwezig mag zijn….invoelend op de
groepsenergie.

Ruben & Mirjam sluiten deze avond af.

❤ 

CREATING MAGIC TOGETHER (Partner Dancing in Ecstatic & Conscious Dance)

Zondag 9.30 – 11.30 uur     Léon & Mirjam 

Soms deel je een dans die je heel lang bijblijft. Zulke dansen zijn als een reis waarin je een ander authentiek ontmoet.
Soms is dat een ontmoeting in wilde extase of soms juist in kwetsbaarheid. Het omgekeerde gebeurt ook. Dan voelt samen dansen ongemakkelijk,
plakkerig of geforceerd. Hierdoor kun je blokkeren en je dans kwijtraken.
Dus, hoe creëer je nou die magische partnerdans?

Samen dansen op de Ecstatic of Conscious dansvloer is uniek.
In vergelijking met traditionele partnerdansen heeft het weinig regels of structuur. Die openheid biedt veel mogelijkheden maar roept ook vragen op: Hoe start of eindig je een dans? Wie leidt, wie volgt? Kan je de ander hierbij aanraken? En wat als je geen aanraking wilt?

In een open dansvorm als Ecstatic Dance onderzoek je deze vragen in elke dans opnieuw. Het is telkens als een sprong in het diepe waarin je ter plekke ontdekt hoe vorm te geven aan de dans met de ander. Hoewel er geen regels zijn die houvast bieden, zijn er wel degelijk handvatten die helpen om jouw partnerdans magisch te maken. Voor velen, echter, blijven deze handvatten een goed bewaard geheim en kost het een lange tijd van vallen en opstaan voordat deze handvatten zich (deels) tonen.

In deze workshop creëren we ruimte om het samen dansen bewust te verkennen en introduceren we een aantal basics voor de Ecstatic partnerdans.
We gaan spelen met de dans van de tussenruimte. We onderzoeken hoe je ‘ja’ en ‘nee’ zegt in jouw dans; hoe je leidend volgt en volgend leidt.
We verkennen begrippen als dynamisch evenwicht, the rolling point of contact (werken met aanraking) en veel meer.

Voor alle duidelijkheid: je hoeft geen partner te hebben om deel te nemen aan deze workshop.
En hoewel we veel samen gaan dansen, is er ook ruimte voor me-time in de workshop.

De workshop is zowel geschikt voor ervaren partnerdansers die nieuwe ingangen zoeken, als mensen die wat drempelvrees ervaren als het gaat om samen dansen.

Dus wil je weten hoe je partnerdans vleugels krijgt? Kom, ervaar en beleef.

❤ 

AFSLUITCEREMONIE

Zondagmiddag van 14.00 – 17.00 uur     Ruben & Mirjam, Jeanet, Inti Wasi

En dan is de Higher Purpose Happening al bijna afgelopen. Natuurlijk sluiten we met elkaar af.

We starten met een -meditatie, gevolgd door de Higher Purpose-meditatie.
We openen onze -en, leven vanuit onze -frequentie, vergroten ons -bewustzijn én bevrijden ons van alles wat geen toegevoegde waarde meer heeft.
We leven in onvoorwaardelijke liefde naar onszelf én de ander(en) toe, in gelijkwaardigheid in relaties van welke aard en met wie dan ook.
W
e zijn aanwezig in onze kern, leven ons levensdoel, onze zielsmissie.

Na de meditaties delen wij, met zijn allen, over de “Wet van Aantrekking en Intenties”. Voel je vrij te delen over jouw intenties én dat wat jij wil aantrekken en wil manifesteren in jouw leven.
Tijdens het vuurritueel bekrachtig jij alles wat jij wenst en nodig hebt in jouw leven, door het stuk hout wat je aan het begin hebt ontvangen, aan het vuur te geven.
Na de drumcirkel sluiten wij de Higher Purpose Happening af met een korte afscheidsceremonie, waarna iedereen zijn/haar eigen weg vervolgd.

 

V O O R S T E L L E N  T E A M

Graag stellen wij het Natural Source Retreat-team aan jullie voor. Zo leer je ons al (een beetje) kennen.
Iedere persoon brengt zijn/haar energie en kwaliteit in in de Higher Purpose Happening.

❤ 
Ruben:
De natuur en muziek maken hadden, vanaf mijn 7de, al een diepe indruk op mij. Ik ontvluchtte de onveilige situatie thuis en verbleef vaak in de natuur. De natuur gaf en geeft mij nog steeds kracht, rust, balans en energie…..de natuur maakte mijn hoofd leeg.
De oude wijsheid die de natuur waarborgt, geeft jou zo veel: het zorgt dat je kan ankeren en landen in jezelf.
Ik kwam al vroeg in contact met muziek. Ik speelde klarinet, djembé en percussie…..ik speelde in popbands tot het spelen met dj’s. Nu (be)speel ik de N’goni, djembé, percussie, mondharp en fluit. Ook dans was en is nog steeds een grote favoriet. Ik geef al ruim 25 jaar trans dans-workshops met live-muziek.
Tribal Dance Orchestra was jarenlang 1 van mijn creaties.
In de muziek en de dans heeft iedereen zijn eigen muziek- en dansvorm. Iedereen kan muziek maken en iedereen kan dansen. De natuur, muziek maken, dansen en dansworkshops geven en gaven mij veel meer vrijheid en ik raakte bevrijd van verschillende condities. Ook het gebruik van jouw eigen stem werkt bevrijdend en transformerend.
Ik werkte voor jeugdzorg en in de gehandicaptenzorg. Nu werk ik als holistisch welness-coach, muzikant, dansworkshopgever en schilder.
Natural Source Retreat is een logisch gevolg op mijn reeds gelopen levenspad, onontkoombaar en vanzelfsprekend.
Door het ontmoeten van mijn wederhelft in Mirjam, zijn wij samen gekomen met nog maar 1 weg. De weg die wij samen mogen bewandelen om alle ervaringen en belevenissen uit onze individuele wandeling, samen te integreren in Natural Source Retreat en dit te delen met onze broeders en zusters.
❤ 
Mirjam:
Mijn naam is Mirjam, in 1971 geboren uit een samenwerking tussen mijn vader en moeder.
Ik groeide op in een zwaar gereformeerd gezin en was de jongste van drie meiden. Ik ben moeder van 3 prachtige kids, twee van mijzelf en 1 van Ruben.
Als klein meisje voelde ik alles al heel goed aan. Zo voelde ik intuïtief aan of iemand de waarheid sprak of niet. Ik was snel moe en overprikkeld.
Anderen zagen mij als verlegen, teruggetrokken en stil én een meisje die zich niet kon concentreren. Ook was ik vanaf mijn geboorte al helderziend, heldervoelend en helderwetend (enkele kwaliteiten van een medium). Anderen vond dit maar lastig, dus hield ik mijzelf stil. Ik verbleef graag in de natuur of alleen op mijn kamer…..luisterend naar muziek, aan het zingen of gedichten, liedjes en verhalen aan het schrijven. Op deze twee plekken was is weg van alles drukte, kwam ik weer tot mijzelf, kon ik weer ontspannen, voelde ik rust en kreeg ik weer energie.
Al jong was ik geïnteresseerd én gefascineerd in alles wat het leven te bieden heeft. Ik nam niet zomaar iets als vanzelfsprekend aan en stelde altijd veel vragen aan mijzelf maar natuurlijk ook aan mijn ouders. Vragen zoals “is er bewijs dat God bestaat?”, “waarom is God onze kracht? Wij hebben toch zelf ook heel veel kracht in ons?”, maar ook vragen als: “waarom ben ik hier”, “wie ben ik”, “waarom moet ik naar school en dingen leren die ik niet interessant vind” etc. Op mijn 18de koos ik ervoor niet meer naar de kerk te gaan.
In 2010 overleefde ik een zelfmoordpoging en in 2011 een zwaar auto-ongeluk en een bijna-dood-ervaring. Ik ben, nog elke dag, heel erg dankbaar dat ik dit alles overleefde. Het zorgde ervoor dat alles in mij aangaf dat het anders mocht gaan en ik een stap mocht zetten om weer meer met spiritualiteit / bewust-er-zijn bezig te zijn, mijn hart en passie meer en meer te volgen én mijn zielsmissie te gaan leven.
Jarenlang werkte ik als secretaresse en personal assistent, begeleidde ik stagiaires.
In 2016 startte ik mijn eigen praktijk MIR's Praktijk (MIR betekent "vrede in en met jezelf").
In 2017 ontving ik de boodschap/het inzicht een Spiritueel / Bewust-er-Zijn kwartet te ontwerpen. Dit om mensen op een speelse en humoristische manier te laten ervaren wat spiritualiteit / bewust-er-zijn van toegevoegde waarde kan geven in hun dagelijks leven. Natuurlijk is het ook een mooi spel voor mensen die deze toegevoegde waarde al weten. Gedurende het ontwerpen en fotograferen ontving ik ook de boodschap/het inzicht dat ik boodschappen/affirmaties mocht channelen bij elke kaart zodat de kaarten ook als inspiratie- en krachtkaarten gebruikt kunnen worden.
Een deel van mijn levenswens en zielsmissie kwam uit toen het kwartet in februari 2019 op de markt verscheen in het Nederlandstalig en Engelstalig.
Op 9 maart 2019 kwam ik mijn huidige liefdes- en levenspartner Ruben tegen. Het was liefde op het eerste gevoel én gezicht. Een maand later zijn wij het spirituele, heilige huwelijk met elkaar aangegaan (een huwelijk voor “alles wat er is” en voor de spirits).
Al snel bundelden wij onze kwaliteiten en zo ontstond Natural Source Retreat en nam ik afscheid van MIR’s Praktijk.
Ik ben Holistisch Wellness Coach (goed voor lichaam, ziel, en geest), Energetisch Therapeute, Medium, Holistisch, Energetisch en Intuïtief Masseuse,
HSP-coach en -masseuse (hoogsensitiviteit) en singer- en songwriter. Ik ben een open persoon en gevoelsmens en ondersteun mensen om te leven vanuit
hun kern, hun meeste mooiste leven te leven én los te zijn van alles wat geen toegevoegde waarde meer heeft.
❤ 

❤ 
Jaap:
De geluid en lichtman: Trilling in elke vorm kan mensen raken en roeren. Hoe beter afgestemd , hoe dieper de beleving. Ik sluit graag alle draadjes aan zodat die trillingen jullie mogen raken..." Aangenaam: Jaap Wagenaar
❤ 
Thomas:
Hai, ik ben Thomas Kwakernaat. Ik ben van origine afgestudeerd als contrabassist en speel ook de basgitaar, hang, diverse soorten percussie-instrumenten en ik speel gitaar en zing graag mantra's in cirkels die ik zelf organiseer.Ik geef klankconcerten waarbij ik gebruik maak van authentieke Tibetaanse en Nepalese klankschalen, de hang, de indrukwekkende Symphonic Gong en andere wereld-instrumenten. De resonantie maakt energievelden vrij in het lichaam. www.thomasresonance.nl

❤ 

Inti:
De naam die ik draag is Inti. Deze vindt zijn oorsprong in het Andesgebergte van Bolivia en Peru. Inti Tayta betekent ‘ZonnenGod’ en Inti Wasi ‘Huis van de Zon’. Ik voel mij dan ook echt als een kind van Vader Zon. Mijn ziel en ❤ zijn diep verbonden met natuurvolkeren, inheemse beschavingen en sjamanistische culturen, voornamelijk uit Noord-, Centraal- en Zuid-Amerika.
Ik werk dan ook al zo’n 8 jaar met verschillende ceremonies en rituelen uit deze gebieden.
Tijdens mijn reizen door Midden- en Zuid-Amerika heb ik bij verschillende stammen en tradities veel mogen leren over Sjamanisme, medicijnplanten, ceremonies en rituelen. In Nederland heeft dit pad zich verder ontvouwt en heb ik veel opgepikt, herontdekt en geleerd van diverse ceremonies.
Veel van de ceremonies die ik geef zijn plant-ceremonies. Dat houdt in dat er een plant-medicijn genomen wordt om nog dieper in ons proces te kunnen zakken en de diepte van ons Zelf te ontdekken in alle facetten. Ook helpen de plant-meesters bij heling, genezing en het ontvangen van nieuwe inzichten.
❤ 

❤ 
Jeanet:
Wie ben ik: Een vrouw, soulmate, geliefde, moeder, dochter, zus, vriendin, ondernemende, nieuwsgierige, levensluchtige, genietende, dansende en zo nu en dan een struikelende, vallende en worstelende ziel.
Samen met mijn man en twee dochters woon ik met veel plezier in Nieuw-Vennep, waar ik ook een eigen Studio Mondo® aan huis heb.
Mijn werk: Gepassioneerd en betrokken geef ik sinds 2008 vanuit Mondo® Fabulous Mind persoonlijke leiderschaps- en communicatietrainingen, coach ik kleine groepen en individuen op het gebied van werk, leven, de overgang, (liefdes)relaties en gezond denken, bewegen en leven.
Daarnaast organiseer ik in binnen- en buitenland Mondo® Woman Retreats en ben ik co-schrijfster van het boek "Samen Zen": in 3 stappen een superrelatie’.
Bewustwording, innerlijke kracht, humor, ontspannen zijn, heling en eigenwaarde zijn in alles wat ik doe en overdraag sleutelbegrippen.
Wat ik inbreng is Yoga, lichaamswerk, Do-In, Yin & Yang, de 5 Elementen- en meridianenleer, neurowetenschap, Munay-Ki, rituelen en Sjamanisme.
Yoga | Training | Coaching | Sjamanisme |Retreats.
Mijn visie: Think Big, Feel Good, Be Happy, Live Great.
Mijn missie: mensen (en mijzelf ;-)) begeleiden naar een bewust, eigenwaardig en groots leven.
❤ 
Mirjam:
Voor Mirjam was het heel snel duidelijk dat embodiment (belichaming) haar pad zou zijn. Ze werd als zesjarige verliefd op het dansen, met muziek als een diepe motivatie. Bij haar opleiding Moderne Dans in Amsterdam kon ze veel van deze passie en creativiteit kwijt. Toch bleef er een verlangen om het leven
nog dieper te verkennen via de soma: het levende lichaam. Ze vond een studie van haar dromen in de Californië, waar Somatics gecombineerd werden met andere disciplines zoals massage, Dans Improvisatie, Authentic Movement, Contact Improvisatie, theater en Processwork. Vervuld van deze studie kwam ze terug naar Nederland, waar vervolgens een grote gezondheidscrisis haar aspiraties parten speelde. Dit bracht haar heel dichtbij het randje van het leven. Ze kon niet verder als professioneel danser en moest alles wat ze wist over haar soma en embodiment nu gaan toepassen voor haar eigen herstel.
In deze periode kwam Ecstatic Dance op haar pad. Dit bracht haar terug naar een diepere levensvreugde, de trance en de pure dans-impuls die ze gekend had als jong meisje. Inmiddels begeleid ze ceremonies en workshops die (dit) alles samenbrengen, en werkt ze als bewegingsdocent en lichaamsgericht therapeut.
Mirjam: “Ik deel graag mijn diepe liefde voor het lichaam en de wijsheid die hierin besloten ligt“.
❤ 
Pascal:
Ik ben Pascal van de Pol en ik neem deel aan het team van Ruben en Mirjam als muzikant.
Ik heb veel liefde, passie en ervaring met het begeleiden met intuïtieve muziek in ceremoniële settings. Als muzikant en klankwerker geef ik ook klankontspanningen, klankmassages en begeleid ik met muziek tijdens Sjamaanse plantmedicijn ceremonie's en Sacred muziekcirkels.
Muziek verbindt en opent: laat de muziek je aanraken en meevoeren naar magische plekken.
Aho Mitakuye Oyasin
❤ 

❤ 
Léon:

Léon Beckx is danser, psycholoog en facilitator. Veel van zijn werk draait om het creëren van ruimtes waar mensen kunnen openen, exploreren, verbinden
en transformeren. Zelf ontdekte Léon deze brave space als tiener op de dansvloer. Dans brak als een ontembare kracht door zijn stramme bedachtzaamheid. Te midden van de pompend beats hervond hij een verloren spontaniteit, en ervaarde de heling van trance en tribe.
Gefascineerd door deze ervaringen, ging Léon psychologie studeren en werkte als psycholoog in de psychiatrie. Hij wilde voor de cliënten op de afdelingen ook een helende omgeving scheppen, maar liep vooral tegen een beklemmende hokjesgeest aan.
Op zoek naar een nieuwe richting, probeerde Léon de 5Ritmes dans uit in 2001. Dit was een thuiskomen in een wereld van woordeloze expressie en extase, en het begin van een lang dansavontuur. In 2008 werd hij 5Ritmesdocent onder begeleiding van Gabrielle Roth, en geeft sindsdien danslessen in het binnen- en buitenland. Hij schoolde zich ondertussen verder in dans improvisatie, somatics, Gestalt therapie, Wholebody Focusing, en theater.
Naast dans, zet Léon zich in voor groepen zoals vluchtelingen of ‘risico’ jongeren, voor wie een veilige ruimte niet vanzelfsprekend is.
Hij is getraind als facilitator in diverse community building methodieken en werkt wereldwijd met groepen aan diversiteit, inclusiviteit, conflict transformatie, en community art.
Hoewel Ecstatic Dance in het verlengde van de 5Ritmes ligt, was Léon aangenaam verrast door de grote diversiteit aan dansers die op een organische wijze samenkomen op de ecstatic dansvloer. Sinds 2016 begeleidt hij Ecstatic Dance als ceremonieleider en DJ.
Het is Léons overtuiging dat de wereld veel meer plekken nodig heeft, waar mensen zichZelf en elkaar kunnen vinden.
Hij richtte daarom met 2 collega’s Heart of the Dance op, waar hij sinds 2019 nieuwe Conscious/Ecstatic dance facilitators opleidt.
❤ 
Ditte:
Ik werk sinds 1996 met de kracht van klank en de helende stem.
Lid van Droomtijdgroep Nada Naga. Van beroep astroloog, vertrouwd met de sjamanistische principes.
We gaan zingen,chanten, klinken.....spelen met eigen woorden en klanken die ontstaan. Vanuit contact met het hart kunnen we oertonen tot aan hemels gezang laten klinken. De stem ervaren als voertuig van de helende klank en op een speelse manier tonen bevrijden die tevoorschijn willen komen.

❤