RUBEN TAMIS

De naam "Ruben" betekent in het Hebreeuws "Zie een zoon".
Ik ben een zoon van Arie Tamis en Helga Spier.
Mijn vader was een timmerman , maar vooral een man die zich inzette voor de natuur en de dieren. Mijn moeder was verpleegster.

Mijn vader kon niet bij zijn gevoel. Hij was afgesneden van zijn gevoel en zijn emoties. Vaak ben ik zwaar door hem psychisch mishandeld/gekleineerd én zwaar in elkaar geslagen.
Ik heb een extreem moeilijke weg bewandeld tussen mijn 7de en 22ste. Juist deze periode was voor mij de meest mooiste en waardevolste levensles.

Vanaf mijn 7de heeft de natuur heeft bij mij altijd voorop gestaan. Vanaf die tijd is mijn band en mijn liefde voor de natuur ontstaan.
Ik voelde mij in het ouderlijke huis niet veilig en ontvluchtte het huis, maakte een ondergrondse hut in de natuur waar ik mij wel veilig voelde en waar ik tot rust kwam
Voorbij alle troebelheid, menselijk drama en/of chaotische gedachten van het leven was daar altijd de natuur waarin ik mijzelf kon zijn. De natuur gaf en geeft mij nog steeds kracht, rust, energie en balans. 

Vanaf mijn negende sport ik al (judo, volleybal, kickboksen, mountainbiken, marathons lopen etc.). Ook gaf ik les in Body Combat en kickboksen op diverse sportscholen.
Wat hier altijd parallel aan heeft gelopen, is voeding en zorg. Ik heb diverse seminars gevolgd over wat gezonde voeding met je kan doen, want zonder goede voeding kan je niet goed functioneren. 

Ik kwam al vroeg in contact met muziek. Ik speelde klarinet, djembé en percussie. Van het spelen in popbands tot het spelen met dj's. Nu speel ik de N'goni.
Ook dans was en is nog steeds een favoriet. Ik geef al ruim 25 jaar trans dans-workshops met live-muziek.
Tribal Dance Orchestra is al jaren 1 van mijn creaties.
De vaste vormen die wij tegenkomen in muziek en dans zoals het zou moeten zijn, mogen wij loslaten. Iedereen heeft zijn /haar eigen muziek- en dansvorm.
Ik heb eerder de mij aangeleerde danspasjes en muziekstijlen op een bepaalde manier losgelaten. Iedereen kan muziek maken en iedereen kan dansen. Het heeft mij bevrijd van verschillende conditioneringen en veel meer vrijheid gegeven, vooral in mijn hoofd. Het werkt zo transformerend door in je dagelijkse bezigheden.
Ook het gebruik van je eigen stem zal jou je eigen klankkleur geven en bevrijdend werken.
Het gaat hierin om jouw specifieke geluid te laten horen op jouw manier die voor jou op dat moment precies klopt.
Dit gaat voorbij mooi zingen of je aan tekst houden. Dit gaat over jouw geluid die identiek is aan jouw emotie op dat moment.

Ik heb veel workshops gedaan en deed ik aan zelfreflectie en zelfontwikkeling in diverse settings maar altijd miste ik hier iets en dat was de natuur.
De combinatie van het volgen van een workshop gevolgd door een (stilte-)wandeling in de natuur, zorgt ervoor dat al jouw gedachten tot rust kunnen komen en je alles kan integreren.
Je hoeft aan niets meer te denken. Het is. Dat is wat de natuur met je doet. De natuur in al haar verschillende vormen van grillig tot de mooiste schoonheid. Het is. De oude wijsheid die de natuur waarborgt, gaat veel verder dan het ronddraaien van de gedachten in ons hoofd en daarmee je dagelijkse realiteit te creëren.
Nog steeds is voor mij én ook voor Mirjam de natuur heel belangrijk voor het ankeren en landen in onszelf. 

Ondanks mijn nare jeugd ben ik opgegroeid tot een sociaal persoon met een groot invoelend vermogen.

Gedurende mijn leven zijn er honderden mensen gepasseerd die een luisterend oor nodig hadden en/of een schouder om op te huilen.
Zo werkte ik voor jeugdzorg en in de gehandicaptezorg.
Ik volgde diverse trainingen om mijn kennis te vergroten.

Ik ben muzikant, dansworkshopgever, coach en masseur.
Je kan bij mij terecht voor:
* True Nature Walk;
Visualisatie en Fysiek Uiten van rouw en/of trauma op een bokszak;
* Trance Static Dance workhops;
* Mannencirkels en gemengde cirkels;
* Individuele sessies;
* Partnersessie;

Natural Source Retreat is een logisch gevolg op mijn reeds gelopen levenspad, onontkoombaar en vanzelfsprekend.
Door het ont-moeten van mijn wederhelft in Mirjam, zijn wij samen gekomen met nog maar 1 weg. De weg die wij samen verder mogen bewandelen om alle ervaringen uit onze individuele wandeling samen te integreren in Natural Source Retreat en te delen met onze broeders en zusters.

Kom zoals je bent en voel je welkom. We zien je graag.

One love.

Ruben.

MIRJAM TAMIS-DE BOER

Hallo lieve jij,

Graag vertel ik meer over mijzelf, waar ik vandaan kom, wie ik ben, wat ik doe en waarom ik doe wat ik doe.

Mijn naam is Mirjam, in 1971 geboren uit een samenwerking tussen mijn vader en moeder. Ik groeide op in een zwaar gereformeerd gezin als jongste (ik heb twee oudere zussen boven mij).
Mijn vader werkte en mijn moeder zorgde overdag voor ons.
Als mijn vader thuiskwam van zijn werk, had hij altijd alle tijd voor mij, kletsten wij bij en stoeiden wij wat af. Wij waren twee handen op 1 buik en hadden aan blikken genoeg.
Mijn moeder zorgde met al haar kennis en kunde voor haar dochters. Zij was altijd heel beschermend, had veel en vaak kritiek en bepaalde hoe alles in en om het huis ging. Later bleek dat zij een narcistische persoonlijkheid is/was.

Als klein meisje voelde ik alles al heel goed aan. Zo voelde ik intuïtief aan of iemand de waarheid sprak of niet. Ik was snel moe en overprikkeld. Anderen zagen mij al verlegen, teruggetrokken en stil én een meisje die zich niet kon concentreren.
Ook was ik vanaf mijn geboorte al helderziend, heldervoelend en helderwetend (enkele kwaliteiten van een medium). Ik vertelde mijn ouders dingen die ik niet kon weten óf vertelden ze dat mijn opa ziek was en ze contact moesten opnemen etc. Dit vonden mijn ouders erg lastig en ik stopte met het vertellen van wat ik voelde en/of wist.
Ik verbleef graag in de natuur of alleen op mijn kamer…..luisterend naar muziek, aan het zingen of gedichten, liedjes en verhalen aan het schrijven.
Op deze twee plekken was is weg van alles drukte, kwam ik weer tot mijzelf, kon ik weer ontspannen, voelde ik rust en kreeg ik weer energie.

Op veel latere leeftijd (ik was rond de 38 jaar jong) kwam ik erachter dat ik hoogsensitief ben. Iemand had het over hoogsensitiviteit en het was net of ze het over mij had. Ik ben toen veel gaan lezen over dit onderwerp en elke keer was daar weer die herkenning van “ja, dit ben ik” en “ja, zo voel ik het ook”…..het was als thuiskomen in mijzelf.
De tips die ik las, schreef ik op en paste ik toe in mijn dagelijks leven. Ik gaf duidelijk aan dat ik hoogsensitief ben en legde ik er alles over uit. Dit zorgde voor veel meer begrip van mijn omgeving.
In maart 2017 rondde ik mijn opleiding tot HSP-coach af én ondersteun, motiveer en inspireer ik HSP-ers (én hun omgeving) om hiermee om te gaan en om het HSP-er zijn als kwaliteit te zien.
Helaas was er in mijn kinder- en jeugdtijd weinig tot niets bekend over hoogsensitiviteit. Gelukkig is er nu veel meer over bekend en is het ook wetenschappelijk bewezen.

Al jong was ik geïnteresseerd én gefascineerd in alles wat het leven te bieden heeft. Ik nam niet zomaar iets als vanzelfsprekend aan en stelde altijd veel vragen aan mijzelf maar natuurlijk ook aan mijn ouders. Vragen zoals “is er bewijs dat God bestaat?”, “waarom is God onze kracht? Wij hebben toch zelf ook heel veel kracht in ons?”, maar ook vragen als: “waarom ben ik hier”, “wie ben ik”, “waarom moet ik naar school en dingen leren die ik niet interessant vind” etc.

Op mijn 15de koos ik ervoor niet meer naar dezelfde kerk te gaan als mijn ouders en ging ik naar de Levend Evangelie Gemeente…..een kerkelijk genootschap waar een hele band op het podium stond, van zang tot aan saxofoon en drumstel etc. Hier zong ik mijn eigen geschreven songs met een eigen samengestelde band in de kerk zelf en op grote festivals.
Op mijn 18de ontmoette ik de vader van mijn kids en vertrok ik uit de Levend Evangelie Gemeente. Dit omdat zij mij vroegen om een keuze te maken tussen het geloof en de liefde voor deze man.
Op mijn 24ste vertrok in vanuit mijn ouderlijk huis om te gaan samenwonen.
Op mijn 30ste werd ik voor de eerste keer moeder en op mijn 32ste voor de tweede keer.

Ik werkte jarenlang als secretaresse en personal assistent. Vanaf 2007 kwam daar het begeleiden en ondersteunen van stagiaires bij.
Ik vond dit zo ontzettend fijn om te doen, dat ik een opleiding “Professioneel Coach” ben gaan volgen. Al snel voelde ik dat mijn ❤ en passie hier liggen en natuurlijk slaagde ik met vlag en wimpel.
In 2010 kreeg ik de vrijheid om een samenwerkingsverband te starten met Heliomare. Zo begeleidde en coachte ik herplaatsingskandidaten die door (chronische) ziekte en/of een ongeval omgeschoold werden tot administratief medewerker/secretaresse.
In hetzelfde jaar ging ik uit elkaar met de vader van mijn kids.

In de zomer van 2010 was ik heel depressief en deed ik een poging tot zelfmoord. Gelukkig is die niet gelukt en krabbelde ik uit een diep dal door hulp van mijn omgeving.
In januari 2011, tijdens een burnout, kreeg ik een zwaar auto-ongeluk en een bijna-dood-ervaring. Het geluk was dat ik in slaap was gevallen achter het stuur. Als ik wakker was geweest, had ik mijn nek gebroken en het hoogstwaarschijnlijk niet overleefd, vertelde het ambulance- en ziekenhuispersoneel. Een tijd van zelfstandig revalideren brak aan, want ik wilde mij niet laten opnemen in een revalidatiekliniek.
Ik ben, nog elke dag, heel erg dankbaar dat ik het overleefd heb…het zorgde ervoor dat alles in mij aangaf dat het anders moest gaan en ik een stap mocht zetten om weer meer met spiritualiteit / bewust-er-zijn bezig te zijn, mijn ❤ en passie meer en meer te volgen én mijn zielsmissie te gaan leven.

In 2015 werd ik ontslagen door reorganisatie. Dit gaf mij de mogelijkheid en vrijheid om daadwerkelijk mijn ❤ en mijn passie te volgen en mijn eigen praktijk MIR’s Praktijk te starten.
Daar coachte ik zowel kids als volwassenen bij hoogsensitiviteit, loopbaan, bij verslaving, rouw en traumaverwerking, deelde ik mijn kwaliteiten als medium en gaf ik energetische en intuïtieve sessies en massages.

In 2017 ontving ik de boodschap/het inzicht een Spiritueel / Bewust-er-Zijn kwartet te ontwerpen. Dit om mensen op een speelse en humoristische manier te laten ervaren wat spiritualiteit / bewust-er-zijn van toegevoegde waarde kan geven in hun dagelijks leven. Natuurlijk is het ook een mooi spel voor mensen die deze toegevoegde waarde al weten.
Gedurende het ontwerpen en fotograferen ontving ik ook de boodschap/het inzicht dat ik boodschappen/affirmaties mocht channelen bij elke kaart zodat de kaarten ook als inspiratie- en krachtkaarten gebruikt kunnen worden.
Een deel van mijn levenswens en zielsmissie kwam uit toen het kwartet in februari 2019 op de markt verscheen in het Nederlandstalig en Engelstalig.

Op 9 maart 2019 kwam ik mijn huidige liefdes- en levenspartner Ruben tegen. Het was liefde op het eerste gevoel én gezicht. Een maand later zijn wij het spirituele, heilige huwelijk met elkaar aangegaan (een huwelijk voor “alles wat er is” en voor de spirits).
Al snel bundelden wij onze kwaliteiten en zo ontstond Natural Source Retreat en nam ik afscheid van MIR’s Praktijk.

In juli 2020 verloor ik het contact met mijn ouders. Dit kwam doordat mijn moeder mij weer grenzen stelde en ik aangaf voorlopig even geen contact meer te willen hebben (zoals ik al meerdere keren had aangegeven in mijn leven). Mijn ouders hebben dit als definitief gezien en het contact definitief verbroken.
Eind september verloor mijn vader zijn jarenlange gevechten tegen kanker en kwam hij te overlijden. Ruben en ik hebben hem niet meer gezien voor zijn dood en wij waren niet welkom op zijn begrafenis.
Wij hebben energetisch contact met hem (én ook met mijn moeder) en dat gaat boven alles en heeft een zeer waardevolle betekenis voor ons.

Zo, dat was mijn levensloop tot zover. Hieronder lees je waarvoor je bij mij terecht kan binnen Natural Source Retreat en welke opleidingen ik heb gedaan.

Ik ben Holistisch Wellness Coach (goed voor lichaam, ziel,  en geest), Energetisch Therapeute, Medium, HSP-coach (hoogsensitiviteit) en -masseuse, Holistisch, Energetisch en Intuïtief Masseuse en singer- en songwriter.
(klik op de naam en je krijgt een korte, bondige uitleg over wat dit inhoudt).

Je kan bij mij terecht voor:
Coaching en ondersteuning (gespreksvorm en/of energetische vorm):
* Hoogsensitivieit;
* Stressgerelateerde klachten en burnout;
* Lichamelijke en/of psychische (pijn)klachten;
* Rouw- en/of traumaverwerking;
* Relatieproblematiek, zoals familierelaties, liefdesrelaties en werkrelaties;
* Innerlijk-Kind-sessies (als je vanuit jouw gekwetste kind reageert op een situatie of persoon die zich in het heden plaatsvindt);
* Bewuste Communicatie (Transactionele Analyse);
* Leven van jouw zielsmissie

Holistische, energetische en intuïteve sessies:
* “Terug-naar-jouw-kern”-sessie (alle belemmerende overtuigingen, gedachtes, gevoelens en patronen bekijken en deze ontwortelen, transformeren/transmuteren én verankeren van een nieuwe intentie/affirmatie);
* “Van-hoofd-naar-❤ "-sessie en -massage (de naam zegt het al…deels energetisch en deels massage);
* “Innerlijk Kind”-sessie (als jij vanuit jouw gekwetste kind reageert op een situatie of persoon die zich in het heden plaatsvindt):
* “Clean and Boost your Energy”-sessie (opschonen van jouw energie waardoor deze een boost ervaart en je hoog in jouw energie blijft)

De energetische massages zijn:
* “van-hoofd-naar-❤ ”-massage (de naam zegt het al…..deels energetisch en deels massage);
* een holistische, energetische en intuïtieve massage;
* hoofd, nek en schouders-massage (helpt bij (chronische) hoofdpijn- en migraineklachten, nekklachten en schouderklachten);

Als medium/paragnost:
* contact overleden zielen (mens en dier)
* fotolezen;
* huis zuiveren (op afstand);
* kaartlegging;
* pendelen;
* reading;
* channelen
Ik voel energie van zowel onze medemensen alsook overledenen/overgegane zielen (mens en dier).
Ik ben een communicatiekanaal tussen de wereld waarin wij leven en de andere wereld die ik “Alles wat er Is” noem.
Ik ontvang boodschappen en inzichten voor mijzelf en anderen, die ik deel.
Ik ontvang visioenen en beelden. Ik zie spirits, gidsen, krachtdieren, helpers etc. van mijzelf en mijn medemens en communiceer met ze.
Bij het mediumschap hou ik mij aan de universele wetten van het mediumschap. Dit houdt in dat ik geen toekomstvoorspellingen doe over bijvoorbeeld gezinsuitbreiding, gezondheid, relaties etc. Dit omdat jouw pad van de toekomst/jouw levenspad al is uitgestippeld en daar niet in ingebroken mag worden.

Als singer- en songwriter:
* schrijf ik mijn eigen ❤ songs (Nederlands- en Engelstalig) en componeer ik deze (een goede vriend van ons zet dit op muziek);
* beluister je mijn zelfgeschreven ❤ -and-soul-songs én hoor je mijn stemklanken tijdens individuele sessies, groepssamenkomsten, bij Trance Static Dance-evenement en de Higher Purpose Happening;

 

Ik ben een open persoon en gevoelsmens.
Ik vind het fijn alles open, eerlijk en kwetsbaar te delen zodat er wederzijds vertrouwen en gelijkwaardigheid ontstaat. Juist op deze manier komen we snel tot het verwezenlijken van jouw doel/wens.

Ik inspireer en motiveer jou heel graag om jouw meest mooiste leven te leven én los te zijn van alles wat daarin geen toegevoegde waarde meer heeft.

Voel je welkom en kom zoals je bent.
Ik zie en ontvang jou/jullie graag.

One love.

Mirjam


Ik volgde diverse opleidingen en workshops zoals:
* Reiki 1, 2, 3 en Master, Teacher;
* Chakra- en Aurahealing;
* Sirius Energie Methode;
* Soul Body Fusion;
* Huis Zuiveren;
* Acces Bars
* Acces Facelift
* HSP- coach;
* HSP-masseuse;
* Speltherapie;
* Kindertekeningen analyseren;
* Coachen bij Verslaving;
* Coachen bij Rouw en Traumaverwerking;
* Loopbaancoaching;
* Kinder- en Jeugdpsychologie;
* Transactionele Analyse.

Wij geven onze 1-daagse re-treats ook als individuele of partnersessie (duur is maximaal 4 uur).