Kun jij je herinneren wie je was voordat de wereld jou vertelde wie je moest zijn? Carl Jung.

<3

Op 16 april organiseren wij, Mirjam Tamis van Natural Source Retreat en Marieke Noordanus van De Ontdekking, een Innerlijk Kind-dag.

Een hele dag om op een liefdevolle, speelse én creatieve manier contact te maken met het kind in jou. Het kind dat ernaar verlangt om gezien, gehoord en geliefd te worden…..net als jij als volwassene.

Dit is een eerste stap om meer liefde voor jezelf én jouw innerlijk kind te voelen, om meer vertrouwen te ontvangen, om meer in jouw kracht te staan én jouw zielsmissie te leven.
Je herstelt/heelt de verbinding met jezelf. Je voelt je meer gevuld met nieuwe levensvreugde en levensenergie en ontvangt nieuwe energie en inspiratie.

Deze Innerlijk Kind-dag bestaat uit o.a. een hartmeditatie begeleid door Mirjam met muzikale ondersteuning van haar man Ruben, een visualisatie begeleid door Marieke, het schrijven van positieve affirmaties, het visueel/creatief uiten van jouw dromen, wensen en doelen én een vuurritueel.

Wij ontvangen jou graag in een warme, veilige en geborgen setting op een natuurrijke plek in het mooie Bergen (dichtbij strand, duinen en bos).

<3

Wanneer je wordt geboren begint dé ontdekkingsreis van jouw leven.

Groeide jij op in een warm, veilig, geborgen en vertrouwd thuis?
Voelde jij je ontspannen en welkom?
Voelde jij je als kind in alles gezien en gehoord?
Maakte jij nare ervaringen mee als kind?
Heb je voldoende zelfvertrouwen en eigenwaarde?
Ben je tevreden met wie en hoe je nu bent?

Als kind ben je puur, open, speels en onbevangen. Je zit boordevol energie en inspiratie.
Je speelt veel buiten en jouw creativiteit en fantasie stroomt door jou heen.
Je vertrouwt op jezelf, jouw gevoel en jouw intuïtie. Je denkt in mogelijkheden en je bent nieuwsgierig naar wat het leven jou brengt. Ook ben je kwetsbaar en onschuldig.
Je vertrouwt op de onvoorwaardelijke liefde, waardering en (h)erkenning van jouw ouder(s)/verzorger(s). Zij leren jou hoe jij je moet gedragen en voorzien jou in jouw behoeftes. Dit doen zij zo goed mogelijk met alle kennis en kunde die zij in zich hebben.
Zij geven, vaak onbewust, bepaalde ervaringen aan jou door die zij zelf in hun verleden meemaakten. Zo krijg je normen en waarden mee maar ook overtuigingen, conditioneringen en patronen.

Als kind maakte je positieve en minder positieve ervaringen mee binnen jouw gezin en jouw omgeving.
Al deze ervaringen maakten jou tot de persoon die je nu bent.
Ook ontwikkelde je jouw persoonlijkheid.
Het kan zijn dat je je aanpaste in onveilige situaties en zo bepaalde mechanismes en blokkades creëerde. Vaak gebeurde dit onbewust. Door het aanpassen, raakte je de verbinding met jezelf kwijt en leidde dit tot gevoelens van onzekerheid, boosheid, schuld, verdriet, eenzaamheid.

Als je volwassen wordt, is er altijd een deel van jou dat kind blijft. Je noemt dit “innerlijk kind”.
Jouw innerlijke kind bestaat uit al jouw ervaringen, reacties, gevoelens en emoties uit jouw kindertijd. Het innerlijke kind beïnvloedt op onbewust niveau onze waarneming, ons voelen, denken en handelen.

De minder positieve ervaringen uit jouw kindertijd kunnen jou, als je volwassen wordt, beperken in de relatie met jezelf en met de ander.
Als volwassene kan je nog steeds die pijn beleven die jij in jouw kindertijd hebt gevoeld, zoals bijvoorbeeld je boos, bang of verdrietig voelen, je je niet veilig voelen. Dit komt omdat huidige situaties, jouw gedachtes, gevoelens en emoties van vroeger kunnen activeren.
Je kan bijvoorbeeld reageren van uit jouw kindsdeel dat niets te maken heeft met de huidige situatie. Een kindsdeel is een deel van jouzelf waarin gevoelens, herinneringen en ervaringen uit jouw jeugd ligt opgeslagen.

Door jouw innerlijk kind aandacht te geven, met hem/haar te spelen, te accepteren en lief te hebben, sluit je vriendschap met hem/haar. Je heelt jouw innerlijk kind. Het helen van jouw innerlijke kind zorgt ervoor dat je dichter bij jezelf staat, in het Hier & Nu aanwezig bent, gezonde relaties hebt én een tevreden gevoel over jezelf en jouw leven.
<3

Voel jij een ja? Kom dan precies zoals je bent.
Wij ontvangen en zien jou graag.

One love.

Mirjam & Marieke

<3
Praktisch:
Je geeft jezelf op door het contactformulier in te vullen, een e-mail te sturen naar rubenmirjam@naturalsourceretreat.com of info@deontdekking.net of een whatsappbericht te sturen naar Mirjam (06-29374047) of Marieke (06-41590835).
Wanneer: Zaterdag 16 april
Aankomst: 9.30 uur
Afsluiting: uiterlijk 18.30 uur
Waar: Bergen (Noord-Holland)
Jouw bijdrage/investering in jezelf:
€ 155,-- inclusief btw en inclusief koffie, thee, limonade, lunch, lekkere versnaperingen en creatieve materialen

Meditatiekussens en dekens zijn aanwezig.
Vind jij het prettig jouw eigen meditatiekussen of -stoeltje mee te nemen en jouw eigen warme deken, doe dat gerust.
Warme sokken en/of sloffen is natuurlijk ook heel fijn.

<3

Meer informatie over Mirjam is te vinden op www.naturalsourceretreat.com.
Meer informatie over Marieke is te vinden op www.deontdekking.net.

<3